Följ Sizes

Sizes Works tillverkar trähus till bostadsprojekt i Kalmar

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2019 10:00 CET

Illustration: Mr Palm

Trähustillverkaren Sizes startar nu produktionen av 32 lägenheter åt bostadsutvecklaren I am Home i Kalmar. Husen som uppförs i området Karlssons Äng byggs helt i trä med prefabricerade trästommar tillverkade av korslimmat trä i Sizes fabrik i Oskarshamn. Byggnaderna får träfasad och varierar i höjd mellan tre och fyra våningar. Den industriella tillverkningen innebär att husen kan byggas med högre kvalitet, på kortare tid och till en lägre kostnad än jämförbara bostadsprojekt.

Genom att genomgående använda trä finns dessutom mycket stora miljöfördelar.

- Vi är mycket stolta över att få starta tillverkningen av våra hållbara och moderna bostäder till projektet på Karlssons Äng. Trä är ett fantastiskt material och med trähus finns oändliga variationsmöjligheter, säger Carina Ståhl, VD för Sizes Works.

Produktionen startar i februari 2019 med inflyttning planerat till oktober 2019.

Sizes bygger och monterar idag moderna trähus med hög kvalitet till en lägre kostnad, där nästan hela processen sker i fabrik för att spara så mycket tid som möjligt. Vi producerar allt från flerfamiljshus till kontor och samhällsbyggnader med fokus på det sociala rummet. Vårt fokus ligger på framtiden, och vi känner att vi kan stå för framtiden!