Gå direkt till innehåll
Lär känna Anna-Carin Bjelkeby - Sizes CFO

Blogginlägg -

Lär känna Anna-Carin Bjelkeby - Sizes CFO

Vi på Sizes arbetar utefter visionen att utmana oss själva och marknaden för att fler ska ha råd att tillgodose sitt bostadsbehov. Genom ett stort engagemang och en vilja att förändra byggbranschen mot det bättre arbetar vi dagligen med att effektivisera en annars förlegad sektor. Det kallar vi att ta initiativ!

Vem är du och vad är din roll på Sizes?

-Jag är anställd som Chief Financial officer (CFO). Min roll innebär att ansvara för ekonomi och finans vilket bland annat innebär övergripande ansvar för den externa och interna finansiella rapporteringen. Andra viktiga områden förutom att leda arbetet inom ekonomifunktionen är bland annat budget, finansiering och likviditetsplanering.

-Jag uppskattar årstiderna, och då menar jag inte Vivaldis mästerverk. Våra fyra årstider har alla sin charm och för mig medför det alltid en hel del utomhusaktiviteter. Vår och sommar innebär båt- och skärgårdsliv vid mitt fritidshus i skärgården, och kanske en golfrunda ibland. Hösten spenderar jag i skog och mark, också som jägare. På vintern är det skidåkning som gäller.

Vad har du för tidigare erfarenheter och hur kan dessa användas inom Sizes?

- Jag är Civilekonom och efter avslutade studier flyttade jag till Stockholm 1990. Närmast kommer jag från Bygg- och entreprenadföretaget Zengun. Innan dess var jag på FM Mattsson Mora Group. Från vattenkranar till kök och badrum till stora byggkranar i Stockholm City. Kombinationen av min erfarenhet från tillverkningsindustri och bygg- och entreprenad kan vara en fördel för Sizes.

Vad är viktigt för dig i din roll här på Sizes och vad har du för vision för bolaget?

-Jag försöker alltid göra skillnad och har en inneboende drivkraft att ingenting är omöjligt. Jag har alltid varit nyfiken på att lära mig nya saker och det är viktigt att ha kul på jobbet.

Vilka utmaningar ser du i branschen och hur kan Sizes bidra till lösningen av dessa?

-Det är och har varit för höga barriärer att som hyresgäst ta sig in på boendemarknaden. Sizes som samhällsbyggare är en viktig spelare i att producera bostäder på ett effektivt och hållbart sätt. Sizes gör skillnad.

Ämnen

Presskontakt

Sara Andersson

Presskontakt Marknadskommunikatör 073-0287707
Petra Wertheimer

Petra Wertheimer

Presskontakt Marknadschef 072-5060222

Relaterade nyheter

Vi tillverkar bostäder av hög kvalitet med stor variation – på kortare tid och till en lägre kostnad

Vår moderna industriella process med hög grad av automation och användandet av KL-trä gör att vi kan tillverka bostäder med stora variationsmöjligheter. Vi uppför flerfamiljshus, samhällsservice och arbetsplatser på tre våningar och uppåt.

Som totalentreprenör erbjuder vi enkelhet och effektivitet i hela processen. Vårt byggsystem utgår från upprepning utan att göra avkall på flexibilitet, vilket innebär att vi kan bygga 80% av de flerbostadshus som efterfrågas.

Sizes
Östersjövägen 1
57235 Oskarshamn
Sverige